BorÉRT

Nézz be a borászhoz!

Nézz be a Vesztergombi Pincészet borászaihoz!

Most az ifjabb generáció dolgozik

Gere Zsolt a virtuális bortúránk következő állomásaként a Vesztergombi Pincészetet jelölte meg, így erre vettük az irányt. A pincénél Csabát találtuk, aki mostanában a telefonjával az eddiginél szorosabb kapcsolatban van. Két telefonhívás között éppen azt említette, hogy a naptárját két hét után kezdte keresni, azt is csak azért, hogy megvan-e.

A pincészet és Csaba életében az egyik legnagyobb változás, hogy az irodában, a szőlőben és a pincében nem édesapjával dolgozik. A napi szintű kapcsolat helyett most a szülőknek otthon a helyük, személyesen csak korlátozottan találkoznak, telefonon viszont gyakran beszélnek egymással.

_dscvesztergombi0014.jpg

A feladatok a szőlőben, pincében és az irodában így most Csabára hárulnak. Még szokatlan kissé, hogy nem kell annyit autóba ülni, bemutatókat tartani, de ennek előnye is van: az eddig hátrébb szorult feladatok most jobban haladnak. A szőlő ígéretesen indult, az elmúlt napokban tapasztalt fagyok náluk nem okoztak kárt. A fejtörést inkább az okozza, hogy az idei év termése hová kerüljön. Csaba azon gondolkodik, hogy egy jelentősebb terméskorlátozással csökkenti a mennyiséget, ami a minőség szempontjából biztosan kedvezőbb lesz. Az új helyzet új gondolkodást igényel a borkészítésben is. Az idei évben ezért egy nagyobb mennyiségű birtok-házasítást készítene, így szűkebb választékkal, de nagyobb tételmennyiséggel tudnak majd megjelenni a piacon.

De még a jelennél maradva, megtudtuk, hogy az értékesítés fenntartása érdekében webshopot indítottak, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a személyes értékesítésre. Ez a csatorna ugyan még új, de már ismerkednek a lehetőségekkel a vevők is, ígéretesen indult a nyitást követően az új csatorna. Bár a belföldi kereslet erősen visszaesett, de az export megrendelések és kiszállítások, ha nem is a megszokott lendülettel, de még mennek. A belföldi piacra is igyekeznek felkészülni. Csaba minden nehézség ellenére ennek a feladatnak örül leginkább, mivel most több időt tud tölteni a pincében. Különösen izgalmas most ez a munka, mert a 2017-es évjáratú prémium borok már elkészültek. A kóstolások alapján a pincészet életében talán az eddigi legjobbnak és a legígéretesebbnek bizonyul ez az év. A palackok, dugók beszerzése jelenleg nehézkesebb mint eddig, és a 2017-es borok piaci bevezetéséhez is át kell szabni a korábbi elképzeléseket, de a borok majd remélhetőleg magukért fognak beszélni.

_mg_2260.jpg

A mostani helyzetben az a legnehezebb, hogy senki sem tudja még, meddig tart a rendkívüli helyzet, mikor lehet újra szabadabban közlekedni, mikor mehetünk újra étterembe és bortúrázni. Csaba reménykedik abban, hogy hamarosan túljutunk a nehezén, mert a borok már várják a fogyasztókat. A pincében már minden készen áll arra, hogy a Vesztergombi Pincészet borait kereső borkedvelők a legjobb borokat kaphassák.

Csaba a pincéből kijövet Bősz Adriánhoz irányított tovább minket, aki családi bortermelőként a Szekszárdi Borvidék Hegyközségi Tanácsának is az elnöke.

Várjuk már az új találkozást.

Egészségünkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://borert.blog.hu/api/trackback/id/tr1315624654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BorÉRT

Jelentősen átszervezte a koronavírus borászok életét is. Nekik a szőlőben, pincében továbbra is helyt kell állniuk ahhoz, hogy zamatos bor kerüljön a poharakba, és eljusson a fogyasztókhoz. Mi, borkedvelők nem feledkezünk el a borászokról. Szeretnénk, hogy most, a nehéz időkben is közel legyenek hozzánk. Mivel most személyesen nem lehet, ezért ezen a blogon látjuk vendégül kedvenc borászainkat, hogy bepillantsunk hozzájuk, megtudjuk, mi foglalkoztatja őket, és mit terveznek a jövőre.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása