BorÉRT

Nézz be a borászhoz!

Nézz be a borászhoz - Lőrincz Györgyhöz

Utolérni a természetet

Köszönöm a kedves érdeklődést! Manapság az egész csapatunk a szőlőben dolgozik - legyen az pincei dolgozó, boltos vagy adminisztrátor – mindössze egy munkatársunk figyel a webes rendelésekre. Nagyon igyekszünk utolérni a természetet. Javában fakad és hajt a szőlő, de nekünk még van kötnivaló munkánk, ugyanakkor a tám-berendezésekkel is foglalkozunk. Amennyiben rendelés érkezik, úgy egy kisebb brigád csomagol, majd folytatja a szőlészeti munkákat.
Mi nem tudunk otthon maradni, vár a szőlő! A jó levegő és a megszokott munkatársi közösség megnyugtató ebben a járványos időszakban.
Természetesen szeretnénk a borkedvelő fogyasztókkal tartani a kapcsolatot, így például online kóstolókat szervezünk, egyedi borösszeállításokra alapozva. Információt nyújtunk a szőlő és a borral kapcsolatosan a hírleveleinken keresztül.

kisigyurka.jpg

Az időbeosztást illetően csak egy kicsit rendeződött át a napi és a heti ritmusom. Ugyanúgy sikerül kitölteni munkával a hét hat napját, mint eddig, csak a borbemutatók és a vendégfogadás maradt ki. Az adminisztrációból mindig van elég. Nyilván próbálok tervezgetni is, és ott vannak a pincében a félig kész borok, amikkel szintén kell törődni,…és vannak közösségi kötelezettségeim is. Mostanában több időt fordítok az imádságra is.

Az új vörös boroknál már elindult az almasav-bomlás, amit rendszeresen nyomon követek, ugyanakkor a 2019-es fehér és rozé borok összeállítása, palackozása is elkezdődött. Hamarosan megjelenik az új „Boldogságos dűlő” borunk, egy rozé válogatás és a 2019-es Pinot noir pedig már palackba van töltve. A napokban töltjük a 2018-as „Mária” és a 2018-as „Nagy-Eged dűlő Egri bikavér” borainkat is! Ami pedig az egyik legizgalmasabb feladat számunkra, az a 2017-es „Nagy-Eged-hegy dűlő Egri bikavér” összeállítása.

gyurka-scaled.jpg

Szívesen hallanék a Szepsy-birtokról. Nagyon szeretném a Pannon Bormíves Céh jókívánságait küldeni az egész családnak. Hogy vannak? Hol tartanak a szőlőben a munkálatok? Melyek a 2019-es évjárat tapasztalatai?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://borert.blog.hu/api/trackback/id/tr4615657876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BorÉRT

Jelentősen átszervezte a koronavírus borászok életét is. Nekik a szőlőben, pincében továbbra is helyt kell állniuk ahhoz, hogy zamatos bor kerüljön a poharakba, és eljusson a fogyasztókhoz. Mi, borkedvelők nem feledkezünk el a borászokról. Szeretnénk, hogy most, a nehéz időkben is közel legyenek hozzánk. Mivel most személyesen nem lehet, ezért ezen a blogon látjuk vendégül kedvenc borászainkat, hogy bepillantsunk hozzájuk, megtudjuk, mi foglalkoztatja őket, és mit terveznek a jövőre.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása