BorÉRT

Nézz be a borászhoz!

Nézz be a borászhoz - A Szepsy pince
Üzenet a világhírű vidékről

Az otthonmaradással nem is volt gond, mert a családi életnek nagyon jót tett és meg tudtuk oldani, hogy a szülőket elszigetelten, biztonságban tudjuk. Vidéken, felénk komolyan vették az emberek a karantént és tényleg egy nap alatt kiürült az egész környék. A szőlőkben nem állt meg a munka, állandó dolgozóink vannak és meg tudtuk velük is beszélni, hogy csak a legszükségesebb helyzetben találkozzanak másokkal, a csapatokat kisebb csoportokra bontottuk.A szőlőben és a pincében folyamatosan dolgozunk és a kereskedelmi kapcsolatokat is folyamatosan alakítottunk a megváltozott helyzethez. Minden lehetőséget kihasználtunk amit a webes kapcsolattartás lehetővé tett. Külföldi hotelek és éttermek dolgozóinak tartottunk már többször Tokaj és Szepsy traininget. A magánvásárlóinkkal a korábbi évjáratok elemzését, kóstolását is meg tudtuk szervezni esti programként.

Leginkább a karantén utáni időszakra dolgozunk ki újraindulási terveket, stratégiákat, de a partnereinkkel is van most idő arra, hogy az elmúlt évek konklúzióit levonjuk és értékeljük a piacon dolgozó emberek munkáját.

 img_1869.jpg

A szokásos tavaszi munkákat végezzük, új beruházásaink a szőlőben nem voltak tervezve. Folynak szőlészeti és borászati kutatások különböző intézményekkel és ebben az időszakban készítjük el az évjáratra vonatkozó terveket. Lepalackoztuk a pincészet történetének legtudatosabban készült aszúit 2017-ből, amihez 30 év fejlesztés volt szükséges. Ezekben a borokban van a családunk minden tapasztalata, tudatfejlődése, borkulturális elképzelése. Piacra kerülése az idén várható.

 A Hernyák család munkáját figyelem régóta, nagy kíváncsisággal, jóbarátok vagyunk. Etyek is keresi identitását mint a legtöbb borvidék Magyarországon. Termőhelyként nagyon egyedi adottsággal rendelkezik, lehet a legjobb pezsgő alapanyag termő vidék hazánkban. Ezekben az években zajlik – járványtól függetlenül – Magyarországon egy generációváltás a borágazatban, de gasztronómiában is. Etyek egy sajátságos termelői szerkezettel rendelkezik és mindig hangsúlyos szerepe volt az országon belül kulturális területen. A borvidék fejlődése szervesen összefügg a Hernyák család munkájával. Tominak meg  nagyon szurkolok, mert egy olyan munkát vállalt fel, ami a rendszerváltás óta Etyeken is a legtudatosabb, legnagyobb változást hozza.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://borert.blog.hu/api/trackback/id/tr6715675102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BorÉRT

Jelentősen átszervezte a koronavírus borászok életét is. Nekik a szőlőben, pincében továbbra is helyt kell állniuk ahhoz, hogy zamatos bor kerüljön a poharakba, és eljusson a fogyasztókhoz. Mi, borkedvelők nem feledkezünk el a borászokról. Szeretnénk, hogy most, a nehéz időkben is közel legyenek hozzánk. Mivel most személyesen nem lehet, ezért ezen a blogon látjuk vendégül kedvenc borászainkat, hogy bepillantsunk hozzájuk, megtudjuk, mi foglalkoztatja őket, és mit terveznek a jövőre.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása