BorÉRT

Nézz be a borászhoz!

Nézz be a borászhoz, Gál Tiborhoz
Itt a jövőbe is belekóstolhatsz

Hernyák Tomiék birtokán töltött kellemes időt követően az Egri borvidékre látogattunk, hogy
Gál Tibor Pincészetébe térjünk be. Tibor, és felesége Gréta, valamint húga együtt dolgoznak
a pincészetben. Most éppen Titit találtuk otthon a gyerekekkel, így abban maradtunk, hogy
koradélután térjünk vissza, amikor a gyerekek pihenőjüket töltik. Titi ki is emelte, hogy a
járvány okozta új helyzet most lehetővé teszi azt, hogy a családdal több időt legyenek együtt.
Amikor ismét visszatérhettünk a borokhoz, beszélgetésünk azzal folytatódott, hogy Titi
megpróbálta néhány szóban elhelyezni magukat ebben az új helyzetben. Az új
körülményekhez történő alkalmazkodás nem döntés kérdése volt, mindenkinek ki kellett
lépnie a komfortzónából, tágítani a határokat és ott keresni újszerű megoldásokat az eddig
nem tapasztalt helyzetekre. Titi kifejezetten bizakodónak látszott, meggyőződése, hogy az új
körülmények egészségesebb fejlődést is hozhatnak a jövőben. Egyik ilyen bizakodásra okot
adó tapasztalata az volt, hogy alkalmazottaik rugalmasan tudtak munkakört váltani. A
vendéglátás teljes leállása és a kereskedelem visszaesése miatt az ott felszabadult
munkaerőt most teljes egészében a szőlőterületre tudták átirányítani. Dolgozóik többsége
maga jelentkezett az új munkakörért.

gal_tibor_borkostolo_terem_pince.jpg
A szőlő meg is hálálta a több figyelmet és a gondoskodó kezeket. Az elmúlt 25 évben most a
legszebbek a tőkék, a szőlősorok, ahogy Titi fogalmazott. A minőségi borkészítés alapja a
gondos szőlőművelés. Titi úgy látja, hogy ezt az új irányt a jövőben is folytatni kell, a szőlő
megérdemli és meghálálja a több figyelmet, így nekik is többet érdemes a területen
tölteniük. A 2020-as termés mennyiségi elhelyezése érdekében el is határozta, hogy az ide év
célja csakis a csúcsminőség lehet, ha erre a természet is megadja az engedélyt a szüret
végéig. Az összes területen 50 mázsa alatt fogják tartani a termelésátlagot, így komoly
alapanyag állhat rendelkezésre Egri Grand Superior borok készítéséhez.
Ahogy visszatértünk a pincébe Titi azzal folytatta, hogy a borok értékesítésének hirtelen
átalakulása is jelentős kihívást jelentett. A forgalom jelentősen visszaesett, amit az online
értékesítési csatornák pótolni nem tudtak. Ezen a téren új gondolkodásra, tudatos
döntésekre volt szükség. Az eddigi online jelenlét fejlesztésére volt szükség, amely érintette
az instagramm oldalukat, a hírlevél aktivitás növelését, a klubrendszer fejlesztését, új
aktivitásokat a közösségi térben. A borkedvelők által megvásárolható borok mellett
bevezették a borcsomagokat is. A borcsomagok nem csak náluk, hanem a kereskedőiknél is
jól beváltak ebben az időben. Ha a boruk benne van egy csomagban, akkor az látványos
fogyásnak indul, növekszik a kereskedők rendelt mennyisége is. Eddigi online értékesítésük
ennek köszönhetően a tízszeresére nőtt.
Az igazi újítást és a partnerekkel történő kapcsolattartás új formáját azonban a magyar
borpiacon még teljesen egyedülálló borkötvény bevezetése és forgalmazása hozta. A Gál
Tibor borok kedvelőinek most lehetőségük van arra, hogy különböző címletű borkötvénytvásároljanak.

gal_tibor_hordo_erlelo_fuzio.jpg

Ezzel most a pincészet anyagi helyzetén tudnak javítani, míg később a kamattal
növelt kötvényt borvásárlásra, vagy a pincészetnél igénybe vehető szolgáltatásra lehet
felhasználni. Ennek sikere még Titit is meglepte, amely így valódi segítség lehetett a
pincészet jelenlegi helyzetében.
Feltöltődve hagyjuk el Gál Tibor Pincészetét. Titi az útirányt is megadta; térjünk be a csopaki
Szent Donát Borkúriába. Kovács Tamással régóta ismerik egymást a szőlőről és a borról
hasonló elképzeléseik vannak, a barátságuk is ezen alapul. És ne feledjük Tamást az olasz
rizlingről kérdezni. Megyünk is új élményekért.
Egészségünkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://borert.blog.hu/api/trackback/id/tr7215701530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BorÉRT

Jelentősen átszervezte a koronavírus borászok életét is. Nekik a szőlőben, pincében továbbra is helyt kell állniuk ahhoz, hogy zamatos bor kerüljön a poharakba, és eljusson a fogyasztókhoz. Mi, borkedvelők nem feledkezünk el a borászokról. Szeretnénk, hogy most, a nehéz időkben is közel legyenek hozzánk. Mivel most személyesen nem lehet, ezért ezen a blogon látjuk vendégül kedvenc borászainkat, hogy bepillantsunk hozzájuk, megtudjuk, mi foglalkoztatja őket, és mit terveznek a jövőre.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása