BorÉRT

Nézz be a borászhoz!

Nézz be a borászhoz, a Vylyan Pincészetbe
Hiszünk a természetben, egymásban és önmagunkban – a Vylyan Pincészetnél jártunk

Villányban áprilisban jártunk utoljára, akkor Gere Zsolt pincéjét látogattuk meg. Azóta már számos borvidéken kalandoztunk, megannyi borstílussal, kis- és nagytermelővel ismerkedtünk meg. Izgalmas, változatos gondolatokkal gazdagodtunk, rengeteget tanultunk szőlőről, borkészítésről, borkereskedelemről. Olykor megható és felemelő gondolatokról is beszélgethettünk egy-egy pohár bor mellett. Ez arra is nagyszerű lehetőséget teremtett, hogy a pincészetek bemutatásán túl boraikat is jobban megízlelhessük. Legújabb szolgáltatásunknak, a Jó Pohárnak köszönhetően pedig most olvasóink egy helyen ismerhetik meg a borászokat és boraikat.

 dji_0327_1080.jpg

Ezúttal, már-már szinte tavaszi időjárásban, Sopronból a Villányi borvidék felé tartunk, hogy megismerjük a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészetet. Látogatásunk során a birtok igazgatója, Debreczeni Mónika kalauzol majd el bennünket a kisharsányi dűlőkön és a Vylyan Teraszon. Mónika férjével, Debreczeni Pállal közösen kezdett szőlőtermesztésbe, majd Pál hirtelen halála után egyedül vette kézbe a birtok irányítását. Mónika vezetésével a Vylyan Pincészet azóta is töretlenül fejlődik, az évek során megszerzett tapasztalatoknak köszönhetően pedig mostanra letisztult borkínálattal, három különböző borcsaláddal képviseltetik magukat a piacon. Boraikban a termelőterület sajátosságai, a különböző szőlőfajták ízvilága, a Vylyan csapata és egy csipetnyi művészet is mind-mind tetten érhető. Hisznek abban, hogy a bor minőségét döntően a szőlő határozza meg, hogy szép bort, csak kiváló szőlőből lehet készíteni, és abban is, hogy az így elkészült borban minden belefektetett hit és tudás is testet ölt.

A Vylyan pincészethez érve elsőként a szőlőben metszést végzőkkel, majd utána Debreczeni Mónikával találkozunk. A birtokon sétálva megtudjuk, hogy áprilisban egy új termékkel szeretnének piacra lépni. A limitált szériás, érlelt, prémium rozé egy izgalmas és érdekes kísérlet a pincészet számára, ezért kíváncsian várják, hogyan fogadják majd a borkedvelők. A pincészet általában nyüzsgő, hatalmas nyitott teraszán egy ideje csend van. „Nagyon várjuk már, hogy a többi vendéglátóhellyel együtt a Vylyan Terasz is megnyithasson! Sokan szeretnek ide járni, mert ennek a helynek különleges hangulata, nem mindennapi varázsa van… Az idő itt szinte lelassul, a gondok más nézőpontba kerülnek. Amint lehetőség van az újranyitásra, mi készen állunk rá! – mondja Mónika lelkesen. Szavait megerősíti a teraszról minket körülvevő látvány, a természet és a szőlősorok határtalan szépsége. „Nagyon jó lenne már itt ülni a tavaszi napsütésben és örülni annak, hogy ezt a mindannyiunk számára nehéz időszakot magunk mögött hagyhattunk!” – folytatja Mónika.

 dsc_9441_1080vagat.jpg

A korlátozások a Terasz bezárása mellett sem hagyták érintetlenül a Vylyan Birtokot. A pincészet 2016 óta foglalkozik az internetes kereskedelemmel, a korábbi évek tapasztalata pedig különösen hasznos volt az előző évben. „Folyamatosan látjuk, tapasztaljuk az e-kereskedelem fejlődését. Az elmúlt időszakban az egyik elsődleges célunk a webshopos rendszerünk fejlesztése volt, hogy minél jobb vásárlói élményt nyújtsunk a Vylyan borok kedvelőinek. Mindemellett a hipermarketekkel is jó kereskedelmi kapcsolatot ápolunk és arra törekszünk, hogy ez még sokáig meg is maradjon, hiszen jelenleg ez az értékesítésünk egyik legfontosabb lába.” – teszi hozzá Mónika.

 dsc_4179j_578.jpg

A Vylyan Pincészetnél az élmények mellett egy nem mindennapi meglepetéssel is gazdagodtunk: a bor itt nemcsak a borkedvelőkkel, hanem egy esetben a sörrel is találkozik! Egy merész, de annál izgalmasabb kísérlet eredményeként a Vylyan kínálatában a Chërka is megtalálható! A Chërka-ban a Hërka Chardonnay és egy juicy IPA alap találkozott egymással. Hogy milyen ízélményt tartogat ez a különleges kapcsolat? Nos, ennek megítélést olvasóinkra bízzuk!

Mónika ajánlására a következő utunk a Tokaji borvidékre vezet, ahol a Tokaj Pendits Birtokon Wille-Baumkauff Mártát látogatjuk meg.

Egészségünkre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://borert.blog.hu/api/trackback/id/tr1216421890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BorÉRT

Jelentősen átszervezte a koronavírus borászok életét is. Nekik a szőlőben, pincében továbbra is helyt kell állniuk ahhoz, hogy zamatos bor kerüljön a poharakba, és eljusson a fogyasztókhoz. Mi, borkedvelők nem feledkezünk el a borászokról. Szeretnénk, hogy most, a nehéz időkben is közel legyenek hozzánk. Mivel most személyesen nem lehet, ezért ezen a blogon látjuk vendégül kedvenc borászainkat, hogy bepillantsunk hozzájuk, megtudjuk, mi foglalkoztatja őket, és mit terveznek a jövőre.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása